Astăzi se scrie, se publică şi se traduce mai multă literatură decât oricând altcândva. Este uneori foarte greu pentru un cititor să-şi aleagă din mulţimea cărtilor aranjate pe rafturile librăriilor un roman care să-i meargă la suflet. Si nici "sufletul" cititorului nu este mereu acelaşi. Uneori avem nevoie de cărţi relaxante, uşoare, alteori de cărţi mai sofisticate, scrise cu rafinament. Literary Fiction este o formulă care promovează romane singulare. Este şi numele noii colecţii de la Pandora M. O nouă colecţie coordonată de neobosita editoare Magdalena Mărculescu. Literatura de calitate presupune nu doar poveşti bune, ci şi scriitori de valoare.
Jennifer Egan - Pe aici au trecut Cuţitarii. Traducere din limba engleză de Laura Sandu.
Din Africa până în Napoli, New York şi San Francisco, de la producători muzicali la generali vinovaţi de genocid, Jennifer Egan reuşeşte să ţeasă cu vervă şi rafinament vieţile personajelor sale. Urmărim viaţa lui Bennie Salazar, un mogul bătrân al showbiz-ului, şi a Sashei, mult mai tânăra lui asistentă: un road-movie prin muzica punk a tumultuoşilor ani '70, prin suburbiile de azi ale New York-ului, prin vieţi încercate de eşecuri trecute şi dezamăgiri viitoare.
"Pe aici au trecut Cuţitarii" este o poveste despre timp şi muzică, despre supravieţuire, despre mecanismele ce se pun în mişcare atunci când destinele noastre se intersectează. Într-o varietate de stiluri şi pendulând între tragedie şi satiră, Jennifer Egan vorbeşte despre iminenţa autodistrugerii căreia îi facem faţă sau în faţa căreia cedăm, precum şi despre nevoia umană fundamentală de izbăvire.
"O carte cu adevărat miraculoasă... Pe aici au trecut Cuţitarii este noul roman-cult al prozei americane contemporane." - Time Magazine, Best Books. "Un roman-mozaic de o frumusete izbitoare." - Booklist
Jennifer Egan s-a născut în Chicag