Remedii pentru combaterea vederii slabe
* Se picură în ochi câte o picătură de suc proaspăt de ceapă, strecurat prin vată. Ochii vă vor ustura, dar va trebui să suportaţi. Tratamentul durează 10 zile. Paralel, se ia câte o linguriţă de untură de peşte, de trei ori pe zi.
* Primăvara şi vara se fac salate, ciorbe, supe din frunze proaspete de urzică mare. De asemenea, se recomandă să se bea zilnic câte 100-200 ml de suc proaspăt preparat din frunze de urzică mare. Acest remediu le este indicat şi nevăzătorilor.
* Pentru tratarea şi profilaxia vederii slabe se administrează câte 1/2 - 1 linguriţă de polen, de 2-3 ori pe zi, timp de o lună.
* Peste 150 g de ghimbir măcinat se toarnă 800 ml de vodcă şi se lasă la macerat, la întuneric, timp de 2 săptămâni, agitând periodic conţinutul, după care se strecoară. Se administrează câte o linguriţă de macerat diluat în apă, de 2 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
* Peste amestecul format din 30 g rădăcini de valeriană şi 50 g frunze de levănţică, uscate şi mărunţite, se toarnă 1 l de vin alb. Se lasă să macereze timp de 3 zile, agitând periodic conţinutul, şi se strecoară. Se administrează câte o lingură de macerat de trei ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă. Paralel, se toarnă în palme 1-2 picături de ulei de lavandă şi amoniac, luate în proporţie de 1:1. Mâinile se ţin în faţa ochilor zilnic, câte 5 minute.
Remedii de tratare a bolii numite "albeaţă la ochi”
* Se picură în fiecare ochi suc din ace de brad alb. Vă va ustura puternic, dar va trata chiar şi cea mai veche albeaţă. Paralel, timp de o săptămână, se fac spălături ale ochilor cu infuzie de muşeţel (o linguriţă de flori la 200 ml de apă clocotită).
* Se arde rozmarin, iar scrumul rezultat se amestecă bine cu miere curată de albine. Se picură câte o picătură în fiecare ochi, seara, înaint