Salata verde e inclusă de nutriţionişti în toate dietele rapide, de vară, pentru că stimulează digestia, reglează metabolismul şi este delicioasă, mai ales dacă e preparată cu imaginaţie. Ca să te convingem că merită s-o incluzi printre preferinţele tale culinare, îţi oferim şase reţete gustoase în care salata are rol principal. Salata verde e inclusă de nutriţionişti în toate dietele rapide, de vară, pentru că stimulează digestia, reglează metabolismul şi este delicioasă, mai ales dacă e preparată cu imaginaţie. Ca să te convingem că merită s-o incluzi printre preferinţele tale culinare, îţi oferim şase reţete gustoase în care salata are rol principal.
Ingrediente pentru aluat: făină, apă, ulei, sare;
pentru umplutură: o cutie de ciuperci, doi ardei graşi, patru cepe verzi, o felie de varză nouă, două linguri de bulion de ardei, trei linguri de ulei, un ou (pentru uns rulada);
pentru garnitură: o salată verde, trei roşii, trei castraveţi, două lămâi.
Mod de preparare: se pregăteşte aluatul din două părţi apă, o parte ulei şi făină cât cuprinde. Se frământă şi se lasă la rece pentru o oră. În acest timp se pregăteşte umplutura. Legumele se taie în fâşii potrivite şi se călesc în uleiul încins, cu bulionul de ardei. Din aluat se întinde o foaie subţire, care se unge cu ulei, se tapetează cu făină şi se umple cu legumele călite. Se rulează apoi ca la ştrudele şi se aşază în tavă, pe hârtie de copt, astfel încât să nu se desfacă. Tava se introduce la cuptor 30 de minute, apoi se unge cu oul bătut bine şi se mai lasă la copt 10 minute. Se serveşte pe pat de salată verde şi de roşii, cu lămâie.
Ingrediente: o salată verde, un morcov, 4 roşii, trei castraveţi, un sfert de varză albă nouă, 50 g măsline negre, 50 g măsline verzi, un ardei gras roşu, două linguri ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, sare.
Mod de prep