* Pentru a duce cu bine la capăt o zi de muncă, e foarte important ce băgăm în stomac. Alimentele ne dau, dar ne şi fură energie. Dacă ştim să le alegem, ele ne vor fi buni tovarăşi de drum *
Planificaţi-vă cu consecvenţă pauze de luat masa. Durata lor minimă ar trebui să fie de 15 minute. Dacă faptul că vă întrerupeţi activitatea vă provoacă mustrări de conştiinţă, spuneţi-vă că, pur şi simplu, lucrurile nu vor merge bine, fără o asemenea reîncărcare a bateriilor.
Mâncare - şi nimic altceva
Când aveţi mai multe preocupări simultan, stresul se amplifică. Nu mâncaţi niciodată la masa de scris, în faţa televizorului sau citind ziarul. În timpul mesei, lăsaţi deoparte îndeletnicirile curente, lepădaţi-le şi din minte, şi străduiţi-vă să vă concentraţi în totalitate asupra a ceea ce aveţi în farfurie. Chiar şi de o mică gustare veţi profita mai mult, dacă vă propuneţi în mod deliberat s-o savuraţi în tihnă, lenevind cinci minute şi lăsând privirea să rătăcească fără ţintă.
Faceţi provizii
La sfârşitul săptămânii, întocmiţi-vă o listă şi cumpăraţi tot ce vă trebuie, astfel încât necesităţile dvs. să fie acoperite pentru o săptămână întreagă. Aşa nu vă veţi mai bate capul în fiecare dimineaţă cu o senzaţie de gol în stomac şi glicemia scăzută, întrebându-vă ce v-aţi putea pregăti de mâncare.
Nu săriţi peste micul dejun
Luaţi neapărat micul dejun! Altfel, mai devreme sau mai târziu, vă va ajunge din urmă o foame de lup, care se va repercuta asupra psihicului şi a capacităţii dvs. de concentrare. Ideal ar fi un müsli cu fructe ori câteva felii de pâine din făină integrală cu şuncă slabă şi brânză, deoarece fibrele dau o senzaţie durabilă de saţietate şi în plus trimit în sânge o cantitate apreciabilă de triptofan, aminoacidul esenţial care vă creează o stare de bine.
"Material de con