Este o salata care se potriveste de minune cu friptura de porc si fazan Salata de sfecla rosie si portocale
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
* 2 sfecle rosii, taiate în felii groase 4mm
* 2 portocale
* 1 lg de frunze de patrunjel, tocat
* 3 linguri suc de portocale
* 1 lingurita miere
* 20 ml ulei de masline
* sare si piper proaspat macinat
* 1 lingura ceapa rosie, tocata marunt
* 10 Capere
Mod de preparare:
Se fierbe sfecla si se taie in felii groase de cca. 4mm, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Se curata portocalele, inclusiv pelicula alba si se feliaza la fel de 4mm.
Se face un dressing din sucul de portocale, mierea, uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga ceapa rosie tocata si caperele.
Daca nu avem capere adaugam rosii uscate murate si taiate marunt.
Se amesteca bine.
Aranjati feliile de portocale si de sfecla rosie alternativ pe un platou de servire.
Se toarna sosul peste ele, se presara patrunjel tocat deasupra.
Se serveste imediat.
Este foarte racoritor.