Sa variezi meniul este o idee excelenta si ce ar putea fi mai indicat pentru zilele toride de vara decat bucataria mediteraneana, celebra atat pentru retetele delicioase, cat si pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii? Iata cateva exemple pentru un meniu in stil italian:
Sursa de inspiratie
Expertii in arta culinara considera bucataria italiana ca fiind una dintre cele mai variate. Aceasta se caracterizeaza printr-o larga gama de retete, fiind una dintre cele mai sanatoase. Mai mult, gatitul in stil mediteranean a inspirat cultura culinara a multor tari si a fost influentat de-a lungul timpului de bucataria araba, greceasca, bizantina si etrusca, de unde si imensa varietate.
Mozzarella cu sunculita afumata
2 portii
Ingrediente
doi cartofi mari, rasi
140 g Mozzarella Lovilio
ulei de masline Primadonna
4-6 felii de sunculita afumata Pikok
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade. Cartofii se pun intr-un castron si peste ei se presara sare. Se lasa asa 5-10 minute, apoi se sterg cu un servet ca sa iasa apa. In jurul branzei se infasoara niste hartie de copt, care a fost mototolita si udata in prealabil. Se baga la cuptor la foc mic 10 minute. Se incinge putin ulei in tigaie, se pun cartofii impartiti in doua portii si se condimenteaza. Cand se rumenesc dedesubt, se intorc pe partea cealalta si se lasa sa se rumeneasca mai departe. Peste ei se pun felii groase de branza si sunculita afumata.
Farfalle cu ciuperci
4 portii
Ingrediente
500 g Farfalle Combino
o lingurita de unt Pilos
doi catei de usturoi maruntiti
500 g ciuperci maruntite
un chili uscat, zdrobit
200 g Mascarpone Lovilio
legatura patrunjel (frunze tocate)
vin alb Pinot Grigio Pavia
Mod de