Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, înjunghiat mortal, sâmbătă, după slujbă, sfinţea la acest lăcaş de cult din 1990, imediat după revoluţie, când biserica, veche de 352 de ani, a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regimului comunist.
Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Piaţa Unirii Focşani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani şi funcţionând ca biserică în cadrul unei mănăstiri. În perioada regimului comunist, biserica a fost închisă, fiind redeschisă imediat după revoluţie, de către preotul Tudor Marin.
Preorul Tudor Marin era singurul care slujea la această bisetrică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost refăcut inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este şi cel care a reînfiinţat corul bisericii.
El avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. "Era un om extraordinar, care mi-a dat o soţie extraordinară, sunt şocat", a spus liderul sindical.
Enoriaşii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi preoţi din Focşani, el ajutându-i pe enoriaşi şi implicându-se în problemele lor.
Imediat după incidentul de sâmbătă, sute de persoane s-au strâns la biserică, unde au adus flori şi au aprins lumânări.
"Nu a avut duşmani pentru că era un preot nemaipomenit de bun şi sufletist", a spus una dintre femeile venite la biserică, la aflarea veştii că preotul a fost ucis.
La biserică au ajuns şi reprezentanţi ai administraţiei locale, între care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care s-a declarat şocat de ceea ce s-a întâmplat.
"Întrega comunitate a municipiului este în stare de şoc. Am făcut eforturi ca oraşul sa fie liniştit,