Municipalitatea a alocat pentru organizarea alegerilor locale din 10 iunie din municipiul Sibiu aproximativ jumătate de milion de lei, dintre care 400.000 de lei au fost destinaţi plăţii salariilor preşedinţiilor, locţiitorilor, membrilor şi personalului auxiliar din secţiile de votare.
Municipalitatea a avut ca atribuţie în organizarea alegerilor locale din iunie 2012 partea de logistică. Printre responsabilităţile Primăriei s-au numărat punerea la dispoziţie a spaţiilor, organizarea secţiilor de votare, dotarea lor, asigurarea împărţirii buletinelor de vot şi preluarea de la preşedinţii de secţii a voturilor exprimate.
Cele 106 secţii de votare au fost organizate în majoritate în şcoli şi licee, dar şi în grădiniţe. Prin intermediul SC DPC SA, municipalitatea a dotat secţiile cu aproximativ 630 de cabine de vot, perdele şi câte patru urne în fiecare secţie. Aproximativ 90% din cabinele de vot instalate au provenit de la alegerile din anii trecuţi, DPC achiziţionând materiale pentru amenajarea restului de cabine. Un număr de 424 de urne de vot şi 106 urne de vot mobile au fost achiziţionate de Primărie. Au fost cumpărate de asemenea şi consumabile şi pachete cu mâncare pentru membrii comisiilor. Costurile tuturor acestor amenajări şi achiziţii au fost de aproape 120.000 lei, bani proveniţi din bugetul local.
Sediul Biroului Electoral Municipal a funcţionat în clădirea Primăriei Sibiu din Bulevardul Victoriei, acest sediu fiind folosit de B.E.M pentru preluarea voturilor şi preluarea şi verificarea proceselor verbale.
O altă atribuţie care a revenit Primăriei a fost împărţirea pe secţii a buletinelor de vot, a formularelor şi materialelor necesare în procesul de vot. Un număr de 39 de angajaţi ai Primăriei Sibiu au predat preşedinţilor de secţii de votare aceste materiale, au acordat consiliere preşedinţilor prin telefon cu priv