Zeci de oameni nevinovaţi plătesc pentru greşelile fostului ministru al Educaţiei, Ioan Mang. Ca să-l scape de scandalul acuzaţiilor de plagiat, succesorul său, Liviu Pop, face numiri şi destituiri pe bandă rulantă. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Ministrul interimar Liviu Pop e în stare să rescrie regulile după care se ghidează Ministerul Educaţiei, totul de dragul fostului său coleg de executiv, Ioan Mang.
Ca să-l pună pe Mang la adăpost de multiplele acuzaţii de plagiat care i s-au adus, Pop a dat peste cap activitatea a două instituţiicheie din domeniul cercetării.
Zeci de angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) şi ai Consiliului Naţional de Etică (CNE), au aflat, din Monitorul Oficial, că au fost concediaţi sau numiţi în diverse funcţii.
"Se pare că asta e o practică a noului guvern. Atât eu, cât şi foştii membri ai CNE am aflat din ziar că am rămas fără serviciu. Trebuia să ni se trimită măcar o înştiinţare de la Secretariatul General al Guvernului sau de la cabinetul ministrului Pop", e revoltat Dragoş Ciuparu, fostul preşedinte al ANCS, concediat la scurtă vreme de la numirea lui Liviu Pop în fruntea Ministerului Educaţiei.
Potrivit lui Ciuparu, schimbarea unui consiliu naţional înainte de a-şi fi încheiat activitatea reprezintă o gravă încălcare a regulamentului unui minister.
"De obicei, un astfel de organism are o durată de viaţă de patru ani, ori CNE-ul a funcţionat numai şase-şapte luni, timp în care a avut rezultate foarte bune", explică fostul şef ANCS.
Angajaţi confuzi: "Cine-s şefii ?"
Mutările din ultima săptămână i-au bulversat inclusiv pe angajaţii Agenţiei pentru Cercetare, instituţiamamă a Consiliului de Etică.
"Noi asigurăm secretariatul ambelor instituţii şi vinerea trecută am aflat din ziar ce şi cum. Colegele mele nu au nici acum contactele noilor membri ai consiliului,