Ţânţarii au copleşit Bucureştiul, deşi firma 3D încasează anual peste 4,3 milioane de euro, pentru stârpirea lor. La Budapesta, "ţânţăriada" costă doar 153.750 de euro şi e eficientă
Primarul Oprescu declara în aprilie 2010 că va rezilia contractul încheiat cu firma 3D România pentru serviciile de dezinsecţie şi deratizare şi că va organiza în septembrie 2010 o nouă licitaţie. Au trecut 19 luni şi licitaţia nu s-a mai organizat.
Directorul general al firmei, Andrei Leca, a declarat pentru EVZ că 3D se ocupă în continuare de dezinsecţia Bucureştiului, deoarece contractul nu ar fi expirat. Ultima prelungire a contractului a fost semnată în 2009. Până atunci, bucureştenii plăteau circa 7 milioane de euro anual pentru dezinsecţie şi deratizare, dar suma a fost crescută la 7,7 milioane de euro. Dintre aceştia, 4,3 milioane se dau pentru stârpirea ţânţarilor.
În perioada 1996-2011, firma 3D a încasat 85,4 milioane de euro de la Primăria Capitalei.
Dunărea curge, ţânţarii nu fac ouă
La Budapesta, oraş cu o suprafaţă de două ori mai mare decât Bucureştiul, stârpirea ţânţarilor constă doar 153.750 de euro. Adică de 28 de ori mai puţin.Rugat să explice uriaşa diferenţă, directorul Leca a răbufnit: "De unde dracu’ scoateţi poveştile astea? Ăia în Budapesta nu fac nici 1% din tratamentele pe care le facem noi. Dacă nu ştiţi, vă spun eu: Dunărea e apă curgătoare şi de aia nu fac ţânţarii ouă. Ţânţarii se înmulţesc doar în ape stătute".
Paul Grigore, managerul de operaţiuni 3D, explică de ce, în ciuda acestor tratamente de lux, ne-au invadat ţânţarii: "Din cauză că la începutul anului a fost foarte frig, apoi a plouat, am început dezinsecţia abia la 1 iunie".
Citiți și: Note de plată fără acoperire pe deratizare în CapitalăDezinsecţie ilegală cu efecte 3DCopiii, prizonieri în case din cauza ţânţarilor! Bomba