Scenariu socant: Talpes: In 13 iunie 1990, francezii au incercat sa schimbe guvernul. Radu Campeanu urma sa fie premier. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Ioan Talpes, a declarat, recent, la Giga TV, ca violentele din iunie 1990 au fost provocate de agenti straini, care isi doreau sa rastoarne guvernul de la Bucuresti sa-l numeasca pe Radu Campeanu prim-ministru. "In 13 iunie a fost o lovitura care urmarea sa sisteze ce s-a decis la 20 mai. Printre cei care au declansat violentele au fost agenti ai altor state, cum ar fi francezi, care doreau o alta formula de guvernare. S-au amestecat si rusii, dar nu prea tare, iar unguri au fost cu certitudine. In schimb, americanii n-au avut nimic de a face cu ce s-a intamplat", a declarat Ioan Talpes. Continuarea in Romania Libera.
Adrian Vasilescu, BNR: "Grecia nu renunta la euro!" Ce i-a spus consilierului un jurnalist grec. Grecia nu va parasi zona euro, orice s-ar intampla in urma alegerilor de duminica, iar BNR este pregatita sa apere stabilitatea financiara a romanilor, a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, intr-un interviu pentru EVZ.
Povestea decaderii Bacalaureatului romanesc. De la Spiru Haret si Constantin Angelescu la Daniel Funeriu si Liviu Pop. Rezultatele de la Bac de anul trecut vorbesc de la sine. Cu totii cunoastem actualul sistem educational. Cei mai multi ii simt lipsurile, ii cauta drepturile si se intreaba unde s-a produs ruperea si cine e de vina pentru decaderea adevaratului examen de maturitate. bucuresti.adevarul.ro a incercat sa afle cum am ajuns ''sa n-avem nevoie de filozofi, ci sa avem nevoie de barbieri" (Bogdan Voicu, sociolog). Sistemul de invatamant din Romania se organizeaza si prinde contur sub o forma unitara si nationala abia la sfarsitul secolului XIX, atunci cand Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principate