Diferenta de gust dintre rosiile de gradina, cele de sera si cele de import este invers proprotionala cu diferenta de aspect si uneori chiar cu diferenta de pret.
Cert este ca rosiile de gradina par a avea o aroma mai placuta, un gust mai apetisant si un efect mai tolerant asupra organismului. Si totusi, multi le prefera pe cele din import, pentru aspectul lor. Pentru folosul nostru, stomacul le prefera pe cele indigene, scrie Infoniac.
Probabil ca rosiile spaniolilor le cad mai bine la stomac celor de acolo, iar sudamericanilor le priesc rosiile lor. Deci, din capul locului, nu trebuie sa ne lasam ispititi de aspectul rosiilor din import si sa acceptam ca organismul are nevoie de cele crescute in gradinile noastre.
Rosiile sunt bogate in substante minerale
Folosul de pe urma acestor rosii este mult deasupra asteptarilor obisnuite. Pentru organismul demineralizat dupa alimentatia sezonului rece, rosia reprezinta cea mai buna solutie de remineralizare. Contine potasiu, mageziu, fier, zinc, calciu, fosfor. Rosiile contin cantitati mari de acizi organici, esentiali pentru ca organismul nostru sa functioneze corect.
Rosiile sunt mai bogate in vitamine decat multe alte alimente. Contin vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, E si o mare cantitate de vitamina C. 100 g de rosii coapte acopera un sfert din necesarul de vitamine al unui adult.
S-a descoperit recent ca rosiile sunt un antioxidant puternic, datorita unei substante continuta in ele, licopen. Totusi, asupra modului cum actioneaza acesta, cercetatorii nu s-au pus inca de acord.
Desi nutritionistii traditionalisti sustin eficienta salatelor crude, stropite cu ulei, cercetatorii americani au descoperit recent ca licopenul este eficient numai dupa ce tomatele au fost fierte.
Sunt bune crude, sunt bune si fierte
Probabil c