Petru Buiuca a reuşit să convingă juriul concursului “MasterChef”, de la PRO TV, că e un bucătar iscusit, astfel că a câştigat marele premiu de 50.000 de euro. Special pentru cititorii Libertăţii, “Chef” Petru a dezvăluit cum prepară trei din mâncărurile sale preferate Petru Buiuca a reuşit să convingă juriul concursului “MasterChef”, de la PRO TV, că e un bucătar iscusit, astfel că a câştigat marele premiu de 50.000 de euro. Special pentru cititorii Libertăţii, “Chef” Petru a dezvăluit cum prepară trei din mâncărurile sale preferate
Ingrediente: 500 g roşii organice - cât mai multe soiuri, o bucată de pâine proaspătă (baghetă, făcută în casă, dacă este posibil), o legătură de cimbru şi una de rozmarin proaspăt, 50 ml ulei de măsline, 20 ml oţet balsamic, 50 g măsline marinate, 50 g capere, 50 g anşoa, sare şi piper.
Mod de preparare: roşiile se taie în orice mărime dorită. Bagheta se rupe în bucăţi mai mici, se stropeşte cu ulei de măsline şi se rumeneşte la cuptor 10 minute, să devină crocantă. Se face sos din ulei, oţet balsamic, anşoa zdrobite şi capere şi se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă totul şi se serveşte cât este cald.
Ingrediente: 300 g tagliatelle (paste făcute cu făină, ou, apă, puţină drojdie - orice reţetă disponibilă e bună; totul e să fie făcute în casă), 200 g roşii proaspete, 150 g brânză mucegăită (orice sortiment alb şi albastru), sare şi piper.
Mod de preparare: se fierb pastele al dente (mai tari). Se taie roşiile bucăţi şi se pun la foc mediu împreună cu 100 ml de apă, sare şi piper. Se lasă să scadă. Înainte de a servi pastele, se adaugă în sosul de roşii brânza mucegăită mărunţită. Se serveşte sosul peste paste.
Ingrediente: două pulpe de pui (inferioare sau superioare), legume, câte o bucată de ridiche albă, gulie, morcovi, roşii, cartof dulce, cartof alb, dovlecel, ulei măsline la discreţie,