Diete sarace in carbohidrati, bogate in proteine, regimuri alimentare care presupun eliminarea sau limitarea la maximum a grasimilor, care disociaza alimentele... Slava Domnului, exista o multime de variante de alimentatie care sa te faca sa slabesti, numai vointa si rabdare sa ai.
Totusi, sunt unele diete care dau mai multe rezultate decat altele si, prin urmare, au mai multi adepti, conform Life Changers. Iata cateva dintre acestea:
Dieta Scarsdale
Aceasta a fost in voga in special in anii '80, fiind extrem de stricta. Era vorba de 2 saptamani de consum ridicat de proteine si calorii foarte putine, mai putin de 1.000 pe zi. Aceasta face parte din dietele sarace in grasimi si bogate in proteine. Dimineata se mananca grepfrut cu o felie de paine prajita, cafea neagra si apa.
Pranzul si cina includ peste, legume cu frunze verzi, miel fript, ceai si apa plata sau minerala. Carnea slaba este preferata, maionezele nu au ce cauta la masa, nici uleiul si alcoolul. Aceasta dieta a devenit si mai cunoscuta atunci cand creatorul ei, dr. Herman Tarnower, a fost ucis de catre iubita sa, in 1980. Scopul acestei diete este de a scapa de 10 kilograme in 2 saptamani.
Dieta Beverly Hills
Dieta originala era bogata in carbohidrati si saraca in proteine, cu un continut foarte scazut de calorii. Noua versiune se bazeaza pe teoria lui Judy Mazel, respectiv ca organismul are nevoie de anumite enzime pentru a digera hrana. Daca nu consumi acele enzime, corpul va transforma in grasime tot ceea ce mananci. Este important felul in care combini alimentele.
Primele 10 zile ai voie sa mananci doar fructe, de la a 11-a pana la a 19-a doar carbohidrati, cateodata doar fructe si cateodata doar legume, dar nicio proteina animala. In cea de-a 20-a zi poti sa consumi proteine animale.
Dieta Beverly Hills dur