Un spectacol fără egal. O duioasă călătorie prin toate zonele folclorice ale României, alternată cu piese din repertoriul internaţional, cu melodii care au făcut şi fac înconjurul lumii. Aproape trei ore de muzică tulburătoare, pusă în scenă de maestrul Gheorghe Zamfir şi instrumentiştii desăvârşiţi care i-au fost alături la 29 mai, pe scena Sălii Palatului din Capitală, fără să aibă vreo partitură în faţă. Un concert care a stârnit ropote de aplauze. Publicul s-a lăsat purtat într-o călătorie muzicală mirifică, minuţios coordonată în perfecţiunea sunetului de maestrul Gheorghe Zamfir, dirijor, compozitor şi geniu al naiului, pentru care acest instrument solistic nu mai are nici un secret de multă vreme.
În prag de Rusalii, muzica maestrului Gheorghe Zamfir a avut rol apotropaic, alungând energiile negative, dându-le celor prezenţi o stare tainică, mângâietoare de suflete şi, cu toate că spectacolul s-a încheiat aproape la miezul nopţii, sunetul naiului, prin virtuozitatea maestrului Gheorghe Zamfir, a fost balsam pentru inimile celor prezenţi. "Muzician complet, virtuoz tulburător, Gheorghe Zamfir posedă o personalitate iradiantă. Electrizează o sală din câteva măsuri", titra publicaţia elveţiană L’imparţial în 1970. Jurnaliştii elveţieni l-au descris pe maestrul Gheorghe Zamfir întocmai, fiindcă astfel a fost publicul prezent la spectacolul "Rapsodia primăverii": copleşit de muzica "plină de culoare", de bucurie fără margini, de stări sufleteşti care au adus lacrimi pe obrajii multora.
După "Hora lui Arghir", "Hora Moldovei Mari", "Mociriţă cu trifoi" şi "Radu mamii", maestrul Gheorghe Zamfir a făcut popas în Transilvania, apoi Banat, cu suite tulburătoare, coborând apoi în Oltenia şi pornind de aici în Muntenia. Muzicianul a readus în atenţie povestea tragică a "Titanicului", interpretând piesa de pe coloana sonoră a filmului – "My heart will go on