Salată de fructe
Într-un castron se pun felii subţiri de portocală, kiwi, mere (stropite cu zeamă de lămâie, pentru a-şi păstra culoarea), un vârf de cuţit de scorţişoară, o linguriţă cu vârf de zahăr brun şi se amestecă totul cu o lingură, punându-se la rece pentru circa o oră. Se repartizează salata de fructe în boluri de sticlă şi se garniseşte cu puţină frişcă sau îngheţată de vanilie.
Îngheţată de vanilie
şase albuşuri se mixează cu patru linguri de zahăr şi două fiole de esenţă de vanilie. Se adaugă şase gălbenuşuri şi circa 400 de mililitri de frişcă lichidă, mixând încă 1-2 minute. Se pune compoziţia într-un vas de plastic cu capac, apoi se lasă la congelator circa o oră. Se scoate vasul din congelator şi se mixează încă două minute pentru omogenizare, apoi se dă din nou la congelat pentru câteva ore. Această îngheţată poate fi "baza" şi pentru alte feluri de îngheţată, prin adăugarea de fructe, cacao, ciocolată rasă sau alune măcinate. Când modificaţi aroma cu cacao sau ciocolată, puteţi adăuga şi o fiolă de esenţă de rom.
Supă "crudă" de roşii
şase roşii mari foarte coapte, doi morcovi raşi fin, o ţelină mică rasă, câteva felii de ardei gras, două ramuri de busuioc proaspăt, o lingură de ulei, sare după gust. Se pun toate în blender şi se mixează până rezultă un lichid-cremă, care se serveşte imediat, adăugând crutoane din pâine integrală.
Se anunţă iar caniculă, dar nouă deja nu ne mai pasă.
Salată de fructe
Într-un castron se pun felii subţiri de portocală, kiwi, mere (stropite cu zeamă de lămâie, pentru a-şi păstra culoarea), un vârf de cuţit de scorţişoară, o linguriţă cu vârf de zahăr brun şi se amestecă totul cu o lingură, punându-se la rece pentru circa o oră. Se repartizează salata de fructe în boluri de sticlă şi se garniseşte cu puţină frişcă sau îngheţată de vanilie.
Îngheţată d