La finalul primului sezon al emisiunii „Mireasă 90-60-90“, Gabriel Coveşeanu vorbeşte cu sinceritate despre căsătorie şi despre experienţele sale cu femeile.
"Adevărul": De ce crezi tu că "luna de miere" a devenit "săptămâna de miere" pentru proaspeții însurăței?
Cove: Această comprimare a timpului dedicat vacanței post-nuntă este apanajul modernității datorită faptului că în viața noastră lucrurile se întâmplă cu o repeziciune foarte mare. Se pare că timpul nostru se comprimă și asta nu o spun numai eu. Pe de o parte. Pe de alta, în zilele noastre partenerii de cuplu se cunosc și fizic înainte de a merge la altar. Pe vremuri, când apropierea fizică se întâmpla strict după căsătorie, era nevoie de mai mult timp pentru ca partenerii să se descopere, să se apropie trupește și să se cunoască în sens biblic. În prezent, acest timp nu mai este necesar, căci ei se cunosc dinainte de a spune DA. Și așa e cel mai bine. Apoi, de obicei, nunta se face cu multă pregătire din partea ambilor miri, de multe ori din bugetul lor și, după nuntă, nu prea mai au timp de relaxare. Astfel luna se comprimă într-o săptămână. Practic, săptămâna de miere e de fapt o vacanță, care poate nici nu e imediat după nuntă, care nu e nici prima lor vacanță împreună și atunci tot obiceiul de lună de miere se pierde.
Ai trecut printr-o căsătorie. Ai fost părtaș la multe nunți, iar profesional ai fost omul surprizelor la sute de nunți. Poate n-ai tras încă o concluzie, dar sigur ai idee despre cât e magie și cât "începutul sfârșitului" în pasul din fața altarului.
Este și începutul sfârșitului, așa cum spui, pentru că primul pas spre divorț îl faci când te căsătorești. Dacă nu te căsătorești nu ai cum să divorțezi. Ideal ar fi să vină ca o încununare, o pecetluire a unor a unor trăiri, a iubirii în sine, sau poate chiar un contract. Noi avem tendința să mitizăm căsătoria în