În a treia zi de joi a fiecărei luni, unii dintre cei mai mari specialişti criminalişti din lume se adună în Philadelphia, în încercarea de a rezolva misterele cele mai adânci din jurul crimelor cu autor necunoscut.
Aceşti oameni fac parte din Vidocq Society, care strânge laolaltă minţile cele mai strălucite din criminologie de pe întreg mapamondul.
O dată pe lună, membrii acestui club exclusivist, vechi de 20 de ani, sunt prezenţi într-o clădire în stil victorian, unde se bucură de prânz şi discută pe marginea celor mai grele cazuri din istorie.
Aşa cum sugerează motto-ul lor ("Bucătărie şi rezolvarea crimelor") , infracţiunile nu lipsesc niciodată din meniul întălnirilor acestui grup.
Eugene Francois Vidocq este cel care a inspirat titlul pentru acest club de criminalişti. Acesta a fost un luptător împotriva crimei prin metodele sale inedite şi este considerat părintele criminologiei moderne. Totodată, el este recunoscut ca fiind primul detectiv particular.
Cei trei fondatori ai Vidocq Society, William Fleisher, Richard Walter şi Frank Bender, au început în anul 1990 să reunească experţi în domeniu. Numărul actual al membrilor este de 82 de foşti poliţişti, agenţi FBI aflaţi la pensie, anchetatori, psihologi dar şi un medium.
Aceştia provin din 17 state americane şi 11 alte ţări. De cele mai multe ori, autorităţile apelează la serviciile lor atunci când anchetele par să rămână fără rezultat.
Peste 300 de cazuri de crimă cu violenţă, care le-au dat mari bătăi de cap investigatorilor oficiali, au fost rezovate de grupul Vidocq. 90% din situaţiile care le-au fost aduse în atenţie, au fost rezolvate de membrii clubului.
În a treia zi de joi a fiecărei luni, unii dintre cei mai mari specialişti criminalişti din lume se adună în Philadelphia, în încercarea de a rezolva mister