România ocupă locuri fruntaşe la mortalitate infantilă în UE, iar cauzele pot fi de multe ori evitate. Specialiştii dau câteva recomandări părinţilor pentru a nu mai pune viaţa micuţilor în pericol.
În luna copiilor, Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul GlaxoSmithKline România, lansează campania națională de informare și educare „Să protejăm împreună copilăria".
Campania vine pe fondul unor realități dramatice: ţara noastră are încă cea mai ridicată rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană la copiii de până în 5 ani, numărul cazurilor de îmbolnăvire cauzate de bolile infecțioase pediatrice a crescut în ultimii ani, iar părinţii consideră în continuare că au puţine surse de informare corecte despre protecţia copiilor.
Cum să vă protejaţi bebeluşii
Sub sloganul „Știu că mă iubești. Află cum poți să mă îngrijești și mai bine", campania va aborda de-a lungul unui an de zile, aspecte esențiale legate de protecția bebelușului în special în primul an de viață, considerată a fi perioada critică pentru dezvoltarea copilului.
Astfel, acțiunile de informare a părinților se vor concentra pe alimentație sănătoasă, siguranța copilului și imunizare, acestea fiind considerate piloni esențiali în îngrijirea şi protecţia copilului.
Campania își propune să aducă împreună cele mai importante categorii care pot acţiona pentru o mai bună protejare a copiiilor în România: părinţi, medici de familie şi pediatri, asistente medicale și chiar moaşe, într-o inițiativă care se înscrie în efortul de îmbunătățire a stării generale de sănătate a populației, ce face parte din obiectivele Societății Române de Pediatrie.
„Sănătatea copilului este un indicator cheie pentru sănătatea unei societăți, iar în prezent, acest subiect în România se află din nou pe agenda publică din cauza incidenței ridicate a cazur