Aromaterapia este o metodă alternativă de tratare sau de ameliorare a afecţiunilor cu ajutorul esenţelor uleioase aromatice extrase din plantele cultivate natural. Iată ce afecţiuni tratează uleiurile volatile. Aromaterapia este o metodă alternativă de tratare sau de ameliorare a afecţiunilor cu ajutorul esenţelor uleioase aromatice extrase din plantele cultivate natural. Iată ce afecţiuni tratează uleiurile volatile.
1. Laringită şi faringită – Ulei de smirnă.
Cel mai bun tratament pentru ambele tulburări este să faci inhalaţii cu abur de cinci ori pe zi, cu smirnă, cimbrişor sau trandafir de Brazilia.
2. Dureri de dinţi – Ulei de cuişoare. Pune o picătură de ulei esenţial de cuişoare pe o bucăţică de vată şi aplic-o pe măseaua dureroasă.
3. Dureri de ureche - Ulei de levănţică. Aplică comprese fierbinţi cu levănţică pe urechea externă şi pe zona imediat înconjurătoare.
4. Răceală - Ulei de eucalipt. Pune câteva picături de eucalipt sau eucalipt cu miros de lămâie pe o batistă şi miroase-o des, pentru aţi desfunda nasul. În plus, poţi face inhalaţii cu abur şi ulei de eucalipt sau levănţică.
5. Herpes – Ulei de bergamotă. Foloseşte un amestec de câte două picături de bergamotă şi levănţică, plus câte o picătură de eucalipt şi arbore de ceai, diluate în 5 ml (o linguriţă) de vodcă, apoi tamponează herpesul cu această mixtură.
6. Tuse – Ulei de mirt. Bergamota, mirtul sau smirna au proprietăţi expectorante. Foloseşte unul sau mai multe dintre aceste uleiuri sub forma inhalaţiilor cu abur, de cinci ori pe zi.
7. Alergie la polen – Ulei de melisă. Picuraţi puţin ulei esenţial de melisă pe o batistă şi mirosiţi-o frecvent.
8. Abcese şi furunculi – Muşeţel. Cel mai eficient remediu este aplicarea repetată de comprese calde cu muşeţel roman.
9. Sindrom premenstrual – Ulei de rosa