“Isteria” creată la Sibiu de numărul foarte mare de persoane înţepate de căpuşe din ultima perioadă este pentru unii o afacere profitabilă. Alarmaţi de “invazia” căpuşelor, sibienii au început să apeleze la firmele private specializate pentru dezinsecţii împotriva căpuşelor, iar în farmacii vânzările la produse împotriva căpuşelor au crescut cu aproximativ 30 la sută.
Sibiul bate recordul la numărul persoanelor care au probleme din cauza căpuşelor. De la începutul anului şi până acum , aproape 900 de persoane au trecut pragul Unităţii Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu după ce au fost înţepate de căpuşe.
Mai mult, până la sfârşitul lunii mai la Sibiu au fost confirmate statistic 35 de cazuri de boală Lyme, cele mai multe la nivel naţional, iar Sibiul se află sub alertă epidemiologică de boală Lyme.
Afaceri profitabile
Alarmaţi de “invazia” căpuşelor, sibienii au început să apeleze la firmele private specializate pentru dezinsecţii împotriva căpuşelor.
“Avem solicitări pentru dezinsecţii împotriva căpuşelor de la persoane fizice şi proprietari de pensiuni, cei care au un pic de grădină, un pic de curte. În funcţie de suprafaţă, costul unei astfel de dezinsecţii variază între 50 şi 200 de lei”, explică Marius Şipoş, reprezentant al unei firme specializate în dezinsecţii şi deratizări din municipiul Sibiu.
Şi în farmacii, vânzările produselor împotriva căpuşelor au crescut în ultima perioadă. Spray-urile împotriva căpuşelor se vând cu preţuri cuprinse între 20 şi 32 de lei, în funcţie de firma producătoare.
“De când a apărut epidemia cu înţepăturile în masă sunt solicitate mai mult produsele împotriva căpuşelor, a crescut cererea cu aproximativ 25-30 la sută. Clienţii sunt în general persoane în vârstă, avem şi tineri dar mai puţin. Cererea este mai mare la sfârşit de săptămână, când oam