Spitalul Municipial Pascani Pascanenii cu probleme medicale minore au inceput sa se prezinte din ce in ce mai des la Spitalul Municipial Pascani. Ca urmare, camera de garda se aglomereaza, iar pacientii cu probleme grave nu mai pot fi tratati cu prioritate. Daca pana in prezent, la Compartimentul de Primire Urgente se inregistrau cate 30 consultatii la zi, acum acestea depasesc 50.
“Au fost niste zile foarte aglomerate. Spre exemplu, intr-una din zilele trecute, am avut un numar de 58 consultatii la zi. De la o zi la alta numarul consultatiilor tot cresc. Motivul este acela ca pacientii evita sa se mai prezinte la medicii de familie cand au probleme si vin direct la Spitalul Municipal, Compartimentul de Primire Urgente. Cele mai multe diagnostice sunt cele de traumatologie. Cad practic de peste tot. Din carute, copaci, scari de bloc, etc. Este o perioada cand cei din mediul rural au inceput lucrul in livezi sau a altor treburi gospodaresti si multi dintre ei se prezinta cu lovituri din cauza cazaturilor. Multe dintre problemele pacientilor pot fi rezolvate prin prezentarea lor la medicul de familie, dar ei vin la CPU si practic se ingreuneaza activitatea medicilor de aici”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal Pascani, dr. Diana Acsinte.
Capusele raman o problema la Pascani
Intepaturile de capuse inca terorizeaza municipiul Pascani. Intr-o singura zi, 13 pacienti, majoritatea din Pascani, s-au prezentat la Spitalul Municipal cu astfel de intepaturi. „Vremea frumoasa de afara ii scot pe pascaneni la traditionalele picnicuri sau gratare. Acolo, de cele mai multe ori, sunt muscati de capuse. Greseala este ca ei incearca sa o scoata si din pacate, atunci cand le rup, o parte din capuse raman in interiorul pielii. Este mai grea interventia chirurgicala, iar riscul unei imbolnaviri este mai mare. De aceea este reco