Revista săptămânală "Ţara noastră” - publicaţie fondată de Octavian Goga – relata în numărul 23, din iunie 1908, în rubrica "Vieaţa în Bucureşti”, despre manifestările dedicate Jubileului M.S. Regina Elisabeta a României. Înainte de toate trebuie spus faptul că Regina Elisabeta s-a implicat energic în sprijinirea artelor şi a societăţii filantropice. Organizaţia caritabilă care purta numele Reginei Elisabeta, fondată în 1893, a tratat benevol mai bine de 17.000 de pacienţi pe an, proveniţi din familii nevoiaşe. Pe de altă parte, Regina Elisabeta preţuia costumul popular românesc, îmbrăcându-l în diferite ocazii, strai considerat până atunci demn de purtat doar de către ţărani. Regina iubea broderiile şi a creat un centru de meşteşuguri tradiţionale la Sinaia.
Festivităţile pentru Jubileul Reginei Elisabeta au fost puse la punct minuţios şi s-au desfăşurat în Parcul Regele Carol. Gazetarul N. Pora nota: "Zilele acestea s-au împlinit 40 de ani de când a sosit în ţară M.S Regina Elisabeta. Cu acest prilej, două societăţi de binefacere, "Obolul” şi "Ţesătoarea” au sărbătorit această aniversare prin serbări populare, date trei zile în şir în parcul Regele Carol, fosta expoziţie.
În ziua de 21 maiu, prima zi a serbărilor, M. S. Regina, însoţită de A.S. R. Principesa Maria, a văzut parcul serbărilor, condusă de un mare număr de membre ale celor două societăţi de binefacere.
Trăsura în care se afla M.S. Regina era împodobită cu flori şi verdeaţă, şi copiii şcoalelor primare din Bucureşti o înconjurau de toate părţile. În mijlocul uralelor mulţimii, trăsura regală a ajuns la Filaret. În acelaşi timp, sosise la Parc şi M.S. Regele.
Acolo a urmat numaidecât defilarea a trei care alegorice, unul reprezentând "Obolul” - o femeie făcând milostenie, altul "Ţesătoarea” - o fată torcând în faţa unui răsboi în care lucra o femeie – şi al treilea, carul zânelor