30 de echipe de bucătari s-au întrecut în Piaţa Sfatului. Cu ingrediente stabilite de organizatori, maeştrii artei culinare au pregătit bunătăţi după reţete proprii
Tăuraşi la proţap, ciorbă de peşte, crap sau somn la grătar, specialităţi pregătite de bucătarii înscrişi în concursul „Arena Bucătarilor” sunt doar câteva din delicatesele care au putut fi admirate şi degustate în weekend, în Piaţa Sfatului. Braşovenii curioşi au făcut turul corturilor instalate aici şi au putut vedea la lucru importanţi maeştri ai artei culinare. La eveniment a fost prezentă şi o echipă de la Cronica Cârcotaşilor, în frunte cu Cătălin Dezbrăcatu. Bucătarii s-au întrecut în prepararea delicateselor, chiar dacă au existat ingrediente obligatorii, care le-au mai îngrădit imaginaţia. „Pregătesc saramură de peşte, cu 5 feluri de peşte, somn, fitofag, crap, o ciorbă de peşte cu borş, ardelenească, viţel la proţap”, a declarat un bucătar. „Eu pregătesc grătar de somon şi creveţi marinaţi. Astea le facem acum, dar vom mai face şi alte preparate. Nu au un secret anume, ingredientele principale sunt sufletul şi pasiunea”, a apreciat un alt bucătar.
La unul din corturi s-a desfăşurat o altă secţiune a concursului, „Arena Bloggerilor”. Cu aceleaşi ingrediente, bucătarii de aici au pregătit şi ei bunătăţi care i-au încântat pe cei care le-au gustat. Pe o scenă s-a desfăşurat şi „Arena Barmanilor”, competiţie în care barmanii şi-au arătat îndemânarea în prepararea băuturilor. „Este o zi în care 30 de echipe de bucătari din toată ţara pregătesc un aperitiv, un fel principal şi un desert din ingrediente prestabilite”, a precizat Pia Krauss. Judecând doar după numărul mare de braşoveni care au trecut prin Piaţa Sfatului, dar şi după aroma bunătăţilor din care unii trecători s-au şi înfruntat, întregul eveniment s-a bucurat de succes. 30 de echipe de bucătari s-au întrecut în Piaţa Sf