A fost acuzată de poliţiştii de la Transporturi că ar fi încercat să prejudicieze statul cu ajutorul vameşilor de la Agigea, însă a ajuns să fie judecată singură pentru evaziune fiscală. Este vorba despre Cristina Dumitrov, afacerista constănţeană care a intrat în atenţia oamenilor legii la începutul anului 2009, când ofiţerii Biroului Investigarea Fraudelor de la Poliţia Transporturilor au acuzat-o că ar fi importat ceasuri de mână sub titlul de ceasuri de masă, beneficiind de sprijinul lucrătorilor vamali.
Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa sub numărul 7049/118/2012, Cristina Dumitrov având calitatea de inculpat pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni, iar Autoritatea Naţională a Vămilor - Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale fiind parte civilă. Procesul urmează să înceapă pe data de 14 septembrie, după vacanţa judecătorească. În luna februarie 2009, ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Transporturi Constanţa anunţau că au descoperit 12.836 de ceasuri de mână fabricate în China, acolo unde ar fi trebuit să se afle, potrivit documentelor, 27.950 de ceasuri electrice de masă. Verificările au fost efectuate la SC Crys Trade SRL Constanţa, administrată de Cristina Dumitrov, de 28 de ani. Aşa cum se menţiona de către autorităţi la vremea respectivă, ancheta viza un import de mărfuri generale efectuat pe 16 ianuarie 2009, din China, prin Portul Constanţa Sud Agigea. Pe 2 februarie 2009, poliţiştii verificaseră depozitele societăţii respective, situate pe strada Interioară. Au fost descoperite nu mai puţin de 12.836 de ceasuri de mână fabricate în China, deşi, conform documentelor, ar fi trebuit să fie ceasuri electrice de masă.
Asociat unic
La momentul acela, autorităţile spuneau că „importatorul a prezentat organelor vamale o factură comercială externă în care erau menţionate în loc