Numele acestuia apare de mai multe ori în motivarea judecătorilor supremi, dosarul generalului SRI Ovidiu Soare. Potrivit documentului, ofițerii SRI se foloseau de relația de rudenie existentă între procuror și colonel pentru a obține câștig de cauză în diferite dosare. Sursa: CODRIN PRISECARU
UPDATE Gheorghe Muscalu a fost ales în funcția de procuror cu 271 de voturi. Contracandidatele sale, Carmen Gâlcă și Ramona Bulcu au obținut 114, respectiv 44 de voturi.
Mâine vor avea loc alegeri pentru două posturi vacante în Consiliul Superior al Magistraturii 9CSM). Unul este de procuror, pentru care s-au înscris Gheorghe Muscalu, șef al Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Infracțiunilor de Terorism, adjuncta șefului DNA, Carmen Gîlcă și Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General.
Relație păguboasă
Numele lui Muscalu (care este favorit la ocuparea unui loc în CSM pentru următorii șase ani) a apărut în mai multe scandaluri de presă, fiind acuzat de diferiți invidizi că împreună cu nașul său, colonelul (r) SRI Gheorghe Dumitrache de la Ploiești, ar fi intervenit în diferite procese de pe rolul instanțelor, mai toate având același obiect: comerțul cu produse petroliere.
În numele lui Muscalu
Cea mai recentă referire la controversatul procuror se află în motivarea judecătorilor de la instanța supremă prin care magistrații și-a explicat decizia de condamnare a generalului (r) Ovidiu Soare și a col. Gheorghe Dumitrache la câte trei ani de închisoare cu suspendare după ce ar fi primit mită în mai multe rânduri de la un denunțător. În acest sens, ”Dumitrache a încercat să-i inducă denunţătorului Alesu Mihail ideea că atât el cât şi ofiţerul de poliţie Radu Balici o să-i acorde protecţie în cazul unor anchete penale împotriva denunţătorului, făcând referire, în discuţiile acestora de relaţie de rudenie a inculpatului Dumitrache Gh