Uzina Dacia de la Mioveni si-a intrerupt productia, pentru trei zile (18, 19 iunie, respectiv 2 iulie) din lipsa de comenzi. Ca sa nu ramana cu stocuri, conducerea companiei a decis sa inchida portile fabricii, la fel cum a mai facut-o si in trecut. Dincolo de "micile reglaje", cum au fost caracterizate aceste intreruperi de activitate, Dacia este precum un bolnav care refuza sa creada ca trebuie sa mearga la spital.
Modelul de business de la Dacia poate fi predat, fara indoiala, studentilor de la economie. Atat pentru lucrurile bune, cat si pentru greselile facute. De la extaz la agonie, de la senzatie la dezamagire, producatorul roman continua sa ne ofere un adevarat spectacol.
Francezii care conduc uzina din Romania au fost nevoiti, in aceste zile, sa opreasca din nou productia. Asta dupa ce, tot din lipsa de comenzi, au mai trimis acasa muncitorii in doua randuri, in decembrie 2011 si in perioada 30 martie - 2 aprilie 2012. Toate detaliile aici.
“Este curios faptul ca Dacia nu intelege adevaratul motiv al crizei in care se afla. Loganul, motorul vanzarilor din ultimii ani, este imbatranit moral. Nu il mai cumpara decat cei care vor sa scape de rable”, spune analistul auto Razvan Marinescu.
“In tot acest timp, concurentii nu au stat pe ganduri si au lansat masini in piata la preturi similare. De ce sa mai cumparam Logan? Este o masina buna, insa clientii vor mai mult. Este natural”, a mentionat Marinescu.
Anul trecut, in aceiasi perioada, DailyBusiness.ro ridica mai multe semne de intrebare legate de strategia Dacia. Expertii citati atunci se intrebau cand oare va intelege Dacia ca Loganul este depasit moral si ca “artificiile” de design nu fac altceva decat sa amane in destin implacabil care are legatura cu scaderea vanzarilor.
Ce s-a intamplat de atunci? Succesorul Dacia, noul Logan 2 sau Solenz