Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a acordat Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc titlul şi trofeul de „Şcoală Europeană”. Distincţia a fost acordată ca urmare a implicării, de ani de zile, a profesorilor şi a elevilor în proiecte de colaborare la nivel european. Evenimentul a avut loc pe 7 iunie, la Palatul Parlamentului.
De asemenea, Colegiul Silvic „Bucovina” este înscris în al treilea an consecutiv la Programul mondial Eco-Şcoala, care a debutat pe mapamond ca program-pilot în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în găsirea de soluţii la provocările mediului.
Locul I la nivel naţional la proiectul „Milioane de oameni, milioane de copaci”
Colegiul a participat şi iniţiat activităţi de voluntariat la nivel local cum ar fi: „Let’s do it, Romania!”, ecologizarea malurilor Moldovei şi ale afluenţilor, precum şi activităţi de plantare, de arbori, obţinând locul I la nivel naţional pentru numărul de puieţi plantaţi la proiectul „Milioane de oameni, milioane de copaci”.
Un ultim succes pe care l-a înregistrat şcoala în acest sens a fost realizarea proiectului: „Poteca tematică - Regenerarea pe arbori din Codrul secular Giumalău” – un proiect realizat de către elevii Raluca Tăutu şi Alexandru Crăciunaş, coordonaţi de prof. Ana Latiş şi prof. Ramona Popescu.
Proiectul a obţinut locul I la Concursul „Student pentru o zi” - secţiunea Geografie, organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, precum şi locul I la Concursul judeţean de proiecte de mediu, organizat de Colegiul „Petru Muşat” Suceava, calificându-se la faza naţională, care va avea loc în iulie 2012, la Muncel - Iaşi.
Prima ediţie a concursului „Cupa Silvicultorului”
Acest proiect a implicat elevi voluntari din cadrul colegiului în realizarea unei poteci cu valoare ştiinţifică şi didactică de