După ce şi-a prezentat scuze publice în faţa Senatului Statelor Unite, Jamie Dimon, directorul executiv al JP Morgan Chase & Co va avea de înfruntat şi întrebările şi acuzaţiile membrilor Camerei Reprezentanţilor, încercând să explice pierderile de cel puţin 2 miliarde de dolari suferite de banca pe care o conduce, în urma tranzacţiilor riscante.
Comitetul Serviciilor Financiare al Camerei Reprezentanţilor va reprezenta o audienţă mult mai dură pentru Dimon, care îşi va susţine depoziţia astăzi, faţă de membrii Comitetului Bancar al Senatului, care, în timpul audierii din 13 iunie, s-au mulţumit să-l complimenteze pe directorul executiv sau să-i ceară sfatul în ceea ce priveşte legislaţia financiară, au declarat analiştii bancari intervievaţi de Bloomberg.
Atitudine mult mai feroce
„Parlamentarii nu-şi vor mai cere scuze pentru că-i pun întrebări precum în Senat”, a declarat Paul Miller, fost controlor al Rezervei Federale din Philadelphia, în prezent analist la FBR Capital Markets. „Nivelul furiei va fi, probabil, mai ridicat. Examinatorii nu vor fi la fel de prietenoşi”, a adăugat Miller.
Audierile în faţa comitetului Camerei Reprezentanţilor vor dura mai mult şi nu vor fi atât de rezervate, Dimon având de înfruntat peste 60 de parlamentari, majoritatea dintre aceştia candidând pentru un nou mandat la alegerile din noiembrie şi fiind, astfel, motivaţi să apară în presa locală, a declarat Mark Calabria, director al departamentului de studii ale reglementărilor financiare la Cato Institute şi fost consilier al Comitetului Bancar al Senatului Statelor Unite.
„Cu cât vor părea mai duri şi mai feroce, cu atâta le vor creşte şansele să apară în presă”, a declarat Calabria. „Este vorba de Camera Reprezentanţilor, aşa că ne aşteptăm la o atitudine mult mai feroce din partea lor”.
Dimon se va confrunta, în special, cu parlamentarii d