Mult aşteptatele vinuri din recolta 2011, create de renumitul oenolog Răzvan Macici la M1 Crama Atelier de la Murfatlar, şi-au dezvăluit public aromele pentru prima dată joi, 14 iunie, la restaurantul Cantine de Nicolai.
În toamna anului trecut Murfatlar România anunţa două evenimente importante: înfiinţarea unei noi crame printr-o investiţie de 550.000 euro şi începerea colaborării cu renumitul oenolog Răzvan Macici. Cu o capacitate de 170.600 l bazine mici de inox şi 60.000 l baricuri, M1 Crama Atelier este noua bijuterie a Murfatlarului. Aici este terenul de joacă al lui Răzvan Macici, aici îmblânzeşte el strugurii pentru a-i transforma în cele mai remarcabile vinuri.
Iar cum vinul bun porneşte din vie, povestea noilor vinuri din recolta 2011 a început cu selectarea celor mai bune parcele pentru fiecare soi în parte, în Crama Atelier ajungând cei mai buni struguri, de pe parcelele pregătite cu dedicaţie încă din iarnă. Cramei Atelier i-a fost alocată o suprafaţă de 30 de hectare din cele 3100 cât deţine în total Murfatlar România.
Aşa cum trebuie să fie un lucru bine făcut, momentul lansării vinurilor a fost ales fără grabă, doar după ce fiecare detaliu a fost pus la punct. De la conţinut până la ambalaj, totul a fost gândit pentru a-şi merita numele de produse de excepţie. Vinurile M1 Crama Murfatlar vin cu un concept nou de contraetichetă pentru piaţa românească, sunt extrem de intuitive şi bogate în informaţii. O altă noutate o reprezintă timbrul detaşabil de pe contraetichetă, special realizat pentru colecţionari.
Clasificate în trei categorii: premium, superpremium şi ultrapremium, vinurile lansate joi sunt prezentate de însuşi creatorul lor, Răzvan Macici.
„Povestea vinului de nisip continuă cu Sable Noble roze 2011 şi Sable Noble cupaj alb 2011. Pentru Sable Noble roze am păstrat linia şi am realizat tot un roze din Caber