Epidemia de meningită care a făcut zeci de victime în municipiul Suceava a pus pe jar autorităţile locale, care încearcă să stăvilească răspândirea virusului.
De aceea, în paralel cu suspendarea cursurilor în 16 unităţi de învăţământ din judeţ, primăriile, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, au început să efectueze acţiuni speciale de curăţenie şi dezinfecţie generală.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că la finele săptămânii trecute, în zilele de sâmbătă şi duminică, au fost efectuate acţiuni de dezinfectare în patru grădiniţe şi trei şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ: Grădiniţele „Ţăndărică”, „Gulliver”, „Neghiniţă” şi Grădiniţa Nr. 13, precum şi şcolile cu clasele I-VIII Nr. 3, Nr. 6 şi Nr. 7.
Campania de dezinfecţie, care va continua şi în alte unităţi de învăţământ, este efectuată în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava, care a pus la dispoziţie substanţele necesare, în vreme ce stropirea cu dezinfectant a fost efectuată de angajaţii municipalităţii.
“Încercăm prin toate mijloacele posibile să stăvilim această epidemie de meningită, să împiedicăm răspândirea sa, prin limitarea expunerii copiilor şi cadrelor didactice la un potenţial pericol şi prin dezinfectarea posibilelor focare de infecţie”, a declarat primarul Ion Lungu.
Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat contrariat de apariţia focarului de meningită tocmai la una dintre cele mai moderne grădiniţe din Suceava – Grădiniţa “1,2,3”.
“Este greu de înţeles acest lucru, deoarece la Grădiniţa <1,2,3>, acolo unde s-au înregistrat primele cazuri de meningită, amenajările sunt conform standardelor europene, cu toalete separate pentru copii, educatori şi personal auxiliar. Este un imobil nou, la construirea căruia s-au respectat toate reglementările europene în domeniu”, a mai spus Ion Lungu.
Până în prezent, în judeţul Suceava s-au înregi