Surse din industrie au declarat că cererea
de insolvenţă ar fi fost depusă la
"presiunea unora dintre băieţii deştepţi"
Cu gândul la iminentele anchete penale care vor fi derulate, reprezentanţii Hidroelectrica
au ales să-şi ceară insolvenţa
Dosarul 22456/3/2012 a fost înregistrat vineri, 15 iunie, primul termen de judecată fiind
stabilit pentru data de 20 iunie
Hidroelectrica SA a introdus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti.
Toate eforturile noastre de a-i determina pe reprezentanţii companiei, prezenţi ieri la Forumul Energetic Regional pentru Europa Centrală şi de Est - FOREN, să ne explice cum a fost posibil acest lucru, au fost sortite eşecului, aceştia declarând la unison că "nu cunosc detalii" sau nu comentează.
Potrivit Legii insolvenţei, în cazul în care instanţa acceptă cererea de insolvenţă solicitată de compania debitoare va desemna un judecător sindic, care la rândul său va numi un administrator judiciar din oficiu sau acceptat de companie. Mai mult, instanţa poate dispune anularea contractelor păguboase şi pe de altă parte scutirea companiei de la plata unor credite. Ulterior se stabileşte un calendar în cadrul căruia administratorul judiciar va trebui să întocmească lista creditorilor şi să elaboreze planul de reorganizare. În cazul în care planul de reorganizare este acceptat de creditori şi, ulterior, de instanţă, acesta va putea fi pus în aplicare.
În caz contrar însă, compania care şi-a cerut insolvenţa va intra în faliment, urmând ca toate activele sale să fie vândute pentru recuperarea datoriilor şi plata creanţelor.
Surse din industrie, prezente ieri la FOREN, au declarat că cererea de insolvenţă ar fi fost depusă la "presiunea unora dintre băieţii deştepţi".
Cu numai două zile înainte ca Hidroelectrica să-şi ceară insolvenţa la Tribunalul Bucureşti