În ciuda pasului înapoi al lui Ponta, "furtuna Patapievici" nu pare să se fi domolit. ICR
Sute de organizaţii din Europa au trimis Guvernului o scrisoare de protest privind schimbarea din statul ICR
Sursa: LIBERTATEA/ CODRIN PRISECARU
Premierul Victor Ponta s-a speriat. Voci experimentate şi de încredere i-au şoptit că Patapievici poate deveni un fel de Arafat şi Piaţa Universităţii este liberă chiar dacă a fost "decorată" cu sârmă ghimpată. Mai este şi cald, protestatarii, nu prea au bani de concediu. Chiar şi scutierii s-au plictisit de atâta instrucţie. A fost sfătuit să cedeze repede până nu se face prea târziu. A fost ascultător şi, aflat în Austria, a avut o discuţie cu directorul Institutului Cultural Român din Viena, la Forumul economic România-Austria. Premierul a întrebat de ce protestează şeful ICR şi a spus, zâmbind, că el nu vrea să îl schimbe pe Patapievici.
Victor Ponta şi-a imaginat că a scăpat. Deocamdată asta nu s-a întâmplat. Patapievici nu a reuşit să se înţeleagă cu cei care îl invitaseră în parlament şi nu s-a mai dus. Directorul ICR a dorit ca întâlnirea de la Parlament să se desfăşoare în anumite condiţii şi în prezenţa unui număr mare de ziarişti.
Decontul unui gest necugetat al Premierului poate dura şi îl poate costa scump.
Scandalul ICR, între "epurare" şi "culoare" politică
Andrei Udişteanu
Trecerea Institutului Cultural Român (ICR) în subordinea Parlamentului a stârnit, în ultima săptămână, reacţii vehemente, în special din partea celor care au participat la programele acestuia.
Cei mai mulţi artişti care au colaborat de-a lungul timpului cu institutul cred că schimbarea nu este normală. De cealaltă parte, însă, o serie de autori-editorialişti care au fost, de altfel, promovaţi de ICR în diverse ocazii, critică acum institutul cu care au co