Thomas Holst, managerul companiei pe România, spune că riscurile sunt minime, cu toate că recunoaşte că nu a colectat încă datele seismice
Iulian Iancu, şeful comisiei de industrie din Camera Deputaţilor: Dacă populaţia nu o acceptă, acea energie nu există
Europa are nevoie de tot mai mult gaz, aceasta fiind sursa predominantă de energie din Europa de Est, inclusiv România, au conchis ieri specialiştii prezenţi la FOREN 2012.
În acest context, Thomas Holst, manager Chevron România, a afirmat că gazele de şist vor fi exploatate în mod responsabil şi că acest lucru va aduce beneficii ţărilor ale căror resurse vor fi exploatate.
"Da, avem nevoie de mai multă energie. Aş vrea să vă împărtăşesc părerile noastre privind securitatea energiei, a surselor alternative de gaz. Preţul gazului natural a scăzut în SUA la 62 dolari pe mia de mc şi asta ne dă de gândit. Ne concentrăm pe exploatarea gazului de şist. Va trebui să lucrăm împreună pentru a demonstra că se poate lucra transparent şi curat cu această sursă de energie. În lume există resurse estimate de 187 trilioane de mc cubi de gaze de şist. Gazul natural extras din zonele de şist ar putea fi extrem de important în condiţiile actuale. Industria cunoaşte de mult aceste aspecte, precum şi beneficiile pe care le poate aduce. Aş vrea să menţionez că gazul extras din zonele de şist ar putea aduce beneficii importante ţărilor ale căror resurse sunt exploatate. Primul pas în activitatea noastră va fi să vedem ce resurse se pot explora. În România, Chevron vrea să exploreze posibilitatea de a extrage gaze de şist. Şi o vom face în mod responsabil. Chevron a decis să exploreze şi alte ţări din Europa", a afirmat directorul Chevron.
În ceea ce priveşte detaliile proiectului din România, Holst a informat că a cumpărat 1,2 mil. ha în România şi explorează şi posibilitatea de a explora Polonia. "