Criza Eurozonei a fost principala temă de discuţie şi la summit-ul G20 ce are loc în aceste zile la Los Cabos, în Mexic. În faţa deteriorării situaţiei economice, ţările dezvoltate şi cele emergente din cadrul G20 vor cere reducere măsurilor de austeritate impuse în Europa. Anunţul a venit din partea unui oficial american care participă la discuţii.
Întrebat dacă Germania aprobă această idee de reducere a măsurilor de austeritate, subsecretarul Departamentului Trezoreriei, Lael Brainard, a răspuns că a auzit acest lucru din partea colegilor germani. În intervenţia din deschiderea summit-ului, cancelarul german s-a concentrat pe ideea de uniune bancară în Uniunea Europeană.
În schimb, liderul francez, Francois Hollande, aflat la prima sa participare la un summit G20, a propus patru soluţii: necesitatea de a coordona politicile economice, de a aplica politicile de consolidare, stabilizarea preţurilor la materii prime şi reglementarea sistemului financiar, atât în Europa, cât şi în restul lumii. Francois Hollande a eşuat însă în ceea ce priveşte instaurarea unei taxe pe tranzacţiile financiare-în comunicatul final, nu figurează această idee.
Divergenţe şi mai puternice a avut preşedintele francez cu David Cameron. Premierul britanic a declarat că îi va primi cu covorul roşu pe bogătaşii care fug din Franţa din pricina taxelor prea mari. Companiile franceze şi persoanele care vor fi nevoite să se supună impozitului de 75% promis de Francois Hollande vor putea veni să se instaleze dincolo de Canalul Mânecii, spune britanicul. Taxa ar urma să fie aplicată celor cu venituri de peste un milion de euro anual. "Faptul că vom primi aceşti afacerişti francezi care îşi vor plăti taxele în Marea Britanie ne va ajuta să ne finanţăm serviciile publice şi şcolile", a ironizat liderul britanic. Pentru a stimula creşterea economică, Guvernul de la Londra a decis