Atentie la ochi
Una dintre cele mai frecvente afectiuni pe care le putem contracta la bazinul de inot este conjunctivita. In limbaj medical, aceasta consta intr-o inflamatie sau o infectie a conjunctivei, acea membrana transparenta care captuseste pleoapa pe interior si protejeaza globul ocular. In urma inflamatiei, micile vase de sange care iriga aceasta membrana se umfla, de unde si roseata, semnul distinctiv al acestei boli. Aceasta boala este contagioasa, putand fi transmisa atat de la un ochi la altul, cat si de la o persoana la alta. Pentru a preveni aceasta neplacere, alege cu grija piscina pe care o frecventezi, cu atat mai mult daca vrei sa mergi si cu copiii. Daca observi persoane care deja au fost infectate (iti dai seama dupa ochii rosii), mai bine te multumesti doar sa stai la plaja. Ochelarii de inot sunt de asemenea o idee buna.
Au! Ma dor urechile
Un alt risc atunci cand ne scaldam in piscina este imbolnavirea urechilor. Neplacerile precum otita sau, in limbajul popular, ?urechea inotatorului" sunt cauzate de excesul de apa din canalul auricular si de o serie de bacterii prezente in apa nu tocmai curata a bazinelor de la strand. Aceasta debuteaza cu senzatia de mancarime, durere si iritarea canalului auricular. Ulterior, pot aparea complicatii cum ar fi durerea intensa, senzatia de presiune, aparitia unei secretii locale si chiar scaderea temporara a auzului. Ca masuri de precautie se recomanda casca de inot, scuturarea urechilor la iesirea din piscina si uscarea acestora cu un prosop. Betisoarele de urechi nu se recomanda, intrucat pot avea un efect iritant.
Riscul apei contaminate
Deoarece involuntar inghitim apa contaminata cu diverse bacterii sau substante toxice utilizate tocmai pentru dezinfectarea bazinului, riscam sa contractam tot felul de boli transmisibile destul de serioase, informeaza sfatulmedicului.ro. Shig