Consumul de ciocolată nu este doar un obicei plăcut, ci şi unul extrem de sănătos - arată un studiu publicat recent într-o prestigioasă publicație americană, Archives of Internal Medicine. Dulcele cel mai dorit de pe planetă este un factor important în procesul de slăbire şi menţinerea unei greutăţi corporale corecte, spun cercetătorii. Consumul de ciocolată nu este doar un obicei plăcut, ci şi unul extrem de sănătos - arată un studiu publicat recent într-o prestigioasă publicație americană, Archives of Internal Medicine. Dulcele cel mai dorit de pe planetă este un factor important în procesul de slăbire şi menţinerea unei greutăţi corporale corecte, spun cercetătorii.
Se pare că persoanele care mănâncă ciocolată cel puţin de două ori pe
săptămână au un indice de masă corporală mai scăzut faţă de cele care consumă ciocolată doar ocazional.
Shweta Bahsin, nutriţionist la BUPA Cromwell Hospital, declară: "Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu aşteptările generale. Cu toţii ştim că ciocolata este bogată în calorii care pot duce la creşterea în greutate. Totuşi, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale şi consumul regulat de cicolată. Ei nu oferă, însă, informaţii cu privire la cantităţile ideale care ar trebui consumate pentru a obține acest efect. Mai mult, ei sus că aceste constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că... nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conţine substanţe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru".
În cadrul studiului cercetătorii au analizat peste 1.000 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani, care nu aveau probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Aceştia au fost întrebaţi de câte ori pe săptămână consumă ciocolată şi le-a fost măsurată gre