Afacerea Alfredo a inceput in 1992 cu Daniel Nistor, care dupa Revolutie a inceput o serie de afaceri mici, de la textile, la comert cu cafea si tutun. Nistor nu isi dorea sa faca afaceri la aceea data, ci doar sa stranga banii necesari ca sa plece in SUA. Nu a primit viza pentru SUA, dar nu regreta, reusind sa construiasca in Romania o afacere solida.
Alfredo a inceput dintr-o “ambitie”. Avea intr-o zi pofta sa manance banane. S-a dus sa cumpere, dar vanzatorul i-a zis ca vinde “doar la bax”. Pentru ca a fost tratat cu aroganta de comerciant a cumparat 5 baxuri. Le-a adus in Braila, unde avea magazinul de cafea si tutun. “S-a uitat vanzatorul la mine si m-a intrebat ce face cu ele. Vinde-le, i-am raspuns. Am disparut o ora si pana m-am intors s-au vandut toate. Asa mi-am dat seama ca exista cerere”, povesteste Nistor, care a adaugat ca de la cele 5 lazi, a ajuns, intr-un an, sa aiba deja 3 depozite.
Din 1999 Cristian Darmanescu a devenit asociat in Alfredo si astfel s-a adaugat o noua linie de business companiei: importul si distributia de peste oceanic.
Cresterea a venit dupa intrarea un UE Dupa un 2007 foarte greu, o data cu intrarea Romaniei in UE, compania a inceput sa isi creasca in anii urmatorii in ritm alert volumele vandute. “In 2007 a fost adevarata criza pentru noi, dupa aderare multi din clientii nostri au vrut sa isi aduca singuri produsele, crezand ca rolul distribuitorului in lant nu mai are sens. Ulterior au realizat ca nu este asa si lucrurile si-au revenit”, povesteste Nistor pentru Wall-Street.
Astfel, in perioada 2008-2011 volumele de vanzari pe legume si fructe au crescut de cateva ori, ajungandu-se chiar la o dinamica si mai mare pentru unele produse. Spre exemplu, vanzarile de ananas au crescut de 10 ori in ultimii 3 ani, de la 200 de tone in 2008, la 2.200 de tone in 2011.
Cresterile au fost determinate si d