Trăiesc 12 ani într-un mic cartier de colibe şi barăci din vestul Constanţei ,în condiţii din evul mediu, fără apă potabilă, fără curent electric, fără bani şi fără nicio speranţă de mai bine. Cartierul "La Corturi" arată mai rău decât un ghetou şi aici locuiesc cel puţin 120 de romi cu buletin de Constanta. Viaţa în cartierul La corturi
Sursa: FERI PREDESCU Rodica si Marin Cristea din cartierul La Corturi
Sursa: FERI PREDESCU
Numele i-a rămas din vara anului 2000 când, imediat ce a devenit primar, Radu Mazăre a adunat familiile de romi rămase fără case din diverse zone ale oraşului şi le-a mutat în mai multe corturi amplasate "provizoriu" pe strada Munţii Tatra, asigurându-le că în câteva luni le va găsi câte o locuinţă.
Pe o asemenea caniculă nimeni nu stă în baracă. Copii în pielea goală sau îmbrăcaţi sumar se joacă sau aleargă după câini, vegheaţi de părinţi, bunici sau de vecinii care stau de vorbă.
Corturile din 2000 s-au stricat de mult, oamenii şi-au construit barăci din lemn căptuşite pe dinafară cu celofan. Înăuntru au covoare tocite şi tavane din cartoane presate cu bolovani. Doar câţiva au reuşit să-şi ridice o încăpere din BCA amestecat cu pământ.
"Aleile" sunt pline cu mese şi scaune desperecheate, ţoale vechi, ligheane, bidoane goale de plastic şi o mulţime de câini şi pisic . "De când ne-a adus aici domnul Mazăre, ne-am înmulţit, copiii au crescut, s-au căsătorit, au făcut câte 2-3 copii şi au făcut şi ei barăcile lor, că doar nu erau să stea cu noi bătrânii”, spune Rodica Cristea.
Soţul ei, Marin, aşteaptă răbdător o veste de la primărie. Toţi localnicii şi-au depus dosare să primească apartament în cartierul de locuinţe modulare inaugurat înainte de alegeri de către primarul Radu Mazăre.
"Poate că acum, după 12 ani, ne surâde şi nouă norocul. Până acum am fost uitaţi aici. Nu ave