Părinţii şi elevii pot face propuneri, menţiuni şi sugestii referitoare la Bacalaureatul din 2013, informează Mediafax. Totuşi, acest lucru se poate întâmpla numai după ce persoanele interesate vor răspune altor cinci întrebări legate de examenul de anul viitor, arată chestionarul pentru consultarea liceenilor trimis de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare.
Chestionarul privind structura examenului de bacalaureat începând cu 2013, la întrebările căruia vor răspunde elevii şi părinţii, a fost trimis de Ministerul Educaţiei, marţi, inspectoratelor şcolare judeţene, datele urmând să fie centralizate până la 26 iunie. Documentul vizează două categorii de respondenţi, respectiv elevi şi părinţi, şi cuprinde şase întrebări.
Pentru început, chestionarul prezintă structura Bacalaureatului din 2012. Apoi, elevii trebuie să precizeze, filiera, specializarea sau profilul pe care îl urmează.
La punctul 2, elevii vor spune dacă ar fi de acord ca examenul din 2013 să se desfăşoare după structura celui din 2012. Dacă vor fi de acord ca Bacalaureatul din 2013 să fie identic cu cel din 2012, atunci vor trece direct la întrebarea 6, unde vor menţiona orice altă propunere, sugestie sau observaţie referitoare la structura examenului de bacalaureat începând cu 2013.
În cazul în care răspunsul va fi negativ, atunci liceeni vor răspunde în funcţie de filieră. Astfel, pentru filiera tehnologică, liceeni vor spune dacă sunt de acord ca la proba E să se adauge, la lista deja în vigoare, o probă scrisă din modulele specifice domeniului de pregătire.
Apoi, pentru filiera vocaţională, liceenii trebuie să spună dacă sunt de acord ca la proba E să se adauge, la lista în vigoare, o probă scrisă sau o probă practică specifică profilului sau specializării. Liceenii de la filiera teoretică vor menţiona ce propuneri de modificare a