Pentru auditori, în 2011, compania a avut profit net de 6.444.266 lei, pentru actuala conducere a avut pierderi de 121 mil. lei…
Hidroelectrica avea împrumuturi de
la BIRD, Citibank, ING Bank, EFG Eurobank Luxembourg, Unicredit Bank Austria,
BCR, BRD şi BERD
Ionel Blănculescu: Se merge pe o cale inteligentă. Va exista posibilitatea legală
de a se modifica contractele preferenţiale
Declaraţiile contradictorii ale auditorilor, pe de o parte, şi ale Consiliului de Administraţie, pe de alta, coroborate cu acuzaţiile aduse şefilor Hidroelectrica de către premierul Victor Ponta şi insistenţa cu care ministrul delegat, Lucian Isar, susţine privatizarea companiei, ne fac să ne gândim că miza acţiunilor societăţii este cu totul alta decât reorganizarea. Mai mult, situaţia pare mult mai gravă deoarece, potrivit regulamentului ANRE, prin intrarea în insolvenţă Hidroelectrica îşi va pierde licenţa! Totuşi, potrivit Legii insolvenţei, licenţa poate fi suspendată doar în caz de faliment.
Potrivit unui raport efectuat de KPMG Audit SRL, Hidroelectrica a înregistrat în 2011 un profit net de 6.444.266 lei, activul net însumând, la 31 decembrie 2011, 16.529.005.348 lei. "Conducerea societăţii este responsabilă pentru întocmirea şi prezentarea fidelă a acestor situaţii financiare neconsolidate (…) şi pentru acel control intern pe care conducerea îl consideră necesar pentru a permite întocmirea de situaţii financiare neconsolidate care să nu conţină denaturări semnificative, datorate fraudei sau erorii", notează experţii KPMG.
În "opinia cu rezerve" exprimată de auditori în raport se arată însă că, exceptând efectele posibile ale aspectelor prezentate în paragraful 6 (în care se prezintă situaţia creditelor contractate pe termen lung) situaţiile financiare neconsolidate redau o imagine fidelă a poziţiei financiare neconsolidate