Nu ma mir de verdictul Curtii Supreme de Justitie (in cazul Mircea Diaconu) care, dupa opinia mea, a devenit o instanta mai mult politica, decat juridica, profund subordonata Palatului de la Cotroceni, decat spiritului de adevar, dependenta de balanta puterii si nu de balanta dreptatii. Sursa imagine: buzznews.ro
Politica Curtii Supreme se inscrie intr-un plan sistematic al castei portocalii, s-a spus bine, de tip securist, de hartuire a membrilor actualului guvern, si de deligitimare a administratiei Ponta. Aroganti si agresivi au fost PDL-istii si la putere si tot astfel sunt si in opozitie. Nu se pot impaca defel cu ideea, ca tara, electoratul nu-i mai vor! Ce n-au reusit la vot, incearca cu puterea fortei.
Am asistat deunazi la un puci subversiv al carui autor este marele actor politic de la Palatul Cotroceni, care in aceste zile si-a permis sa decoreze membrii Curtii Constitutionale, acea instanta care, discretionar, a respins Legea Lustratiei, care in 2010 a desfiintat dupa 8 ani de functionare CNSAS, care a dat liber reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor si a hotarat ca neconstitutionala recalcularea pensiilor magistratilor, adica a propriilor pensii.
Maine, vor fi decorati membrii Curtii Supreme de Justitie! Cand nu le mai poti da pensii uriase, le dai „Steaua Romaniei”.
Judecata in ce-l priveste pe senatorul Mircea Diaconu n-a fost nici corecta, nici echilibrat analizata pe fond. Nu intru in detalii pentru ca senatorul le-a expus pe parcursul zilei de marti 19 iunie.
Dar, inteleg ca profesia artistului este stigmatizata! In timp ce pentru alti parlamentari ai fostei puteri nu s-a pus niciodata chestiunea incompatibilitatii, Curtea Suprema il sanctioneaza pe Mircea Diaconu, una dintre persoanele emblematice ale politicii national-liberale, artistul care a dorit sa-si continue proiectul de la Teatru, atat de benefic pentru i