Ancheta pornită de procurorii de la Parchetul Capitalei a arătat că decesul Mălinei Olinescu, artista care s-a aruncat de la etajul şase al blocului în care locuia pe 12 decembrie, a fost violent.
Cu toate acestea, procurorii au dispus, la 18 iunie 2012, neînceperea urmăririi penale în cauza privind decesul Mălinei Olinescu. Motivul este că actele de cercetare penală efectuate au arătat, în mod cert, că decesul nu a fost rezultatul activităţii desfăşurate de către o altă persoană.
În urma sesizării făcute, în noapte tragicului eveniment, Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a procedat la cercetarea la faţa locului şi s-a dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul Naţional de Medicină legală Mina Minovici.
Astfel, în raportul medico-legal de necropsie se arată că „moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă. Ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condiţiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre şi bazin şi rupturi viscerale".
Deşi este vorba de o moarte violentă, ancheta procurorilor a arătat că decesul Mălinei Olinescu nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.
Sticlele găsite în apartamentul Mălinei, conţineau alcool etilic
În cadrul anchetei, membrii familiei, anturajul şi vecinii persoanei în cauză, precum şi medicul curant au fost audiaţi, ataşându-se şi actele medicale privind starea anterioară de sănătate a acesteia.
De asemenea, au fost consultate convorbirile telefonice ale Mălinei Olinescu cu apropiaţii cât şi filmările video ale camerelor de supraveghere din zona blocului unde locuia artista.
Ca urmare a anchetei, a rezultat că toate dispozitivele de închidere ale uşii de acces nu prezentau urme de forţare. Mai mult decât atât, anche