În 18 iunie 2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind decesul Mălinei Olinescu, întrucât actele de cercetare penală efectuate au relevat în mod cert faptul că decesul nu a fost rezultatul activităţii desfăşurate de către o altă persoană.
În 12 decembrie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că pe trotuarul situat în dreptul imobilului cu numărul 136, din Bucureşti, Calea Griviţei, sector 1, se află decedată o persoană de sex femeiesc. Persoana decedată a fost identificată ulterior ca fiind Mălina Olinescu.
În urma acestei sesizări, procurorii au făcut cercetarea la faţa locului şi au dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul Naţional de Medicină legală Mina Minovici.
Potrivit raportului medico-legal de necropsie: "Moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă; ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condiţiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre şi bazin şi rupturi viscerale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin cădere de la alt nivel şi lovire de corp/plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări. Între leziunile traumatice şi cauza medicală a decesului există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. Decesul poate data din 12 decembrie 2011".
"În cauză au fost audiaţi membrii familiei, anturajul şi vecinii persoanei în cauză, precum şi medicul curant, ataşându-se şi actele medicale privind starea anterioară de sănătate a acesteia. Au fost analizate comunicările telefonice (SMS) ce au avut loc între Mălina Olinescu şi persoanele apropiate rezultând că aceasta se afla singură în imobil. De asemenea, au fost vizionate imaginile video surprinse de ca