In ultimii ani oamenii au inceput sa afle din ce in ce mai multe detalii despre modul de preparare a alimentelor din comert, unele dintre ingrediente provocand din pacate dezgust, chiar daca sunt procesate in asa fel incat sa fie comestibile si sigure pentru consum.
Potrivit Prevention iata sase dintre cele mai dezgustatoare ingrediente care pot fi gasite in unele produse alimentare.
1. Selac in bomboane si chiar pe mere
Coaja lucioasa, tare, a bomboanelor este facuta adesea cu selac, o rasina secretata de unii gandaci. De asemenea, selacul poate fi gasit si in stratul exterior al unor medicamente, in boabe de cafea si chiar pe mere si alte fructe sau legume, carora le da luciu.
Substanta este folosita si la prepararea unor lacuri, multi oameni fiind familiarizati cu termenul din acest domeniu, nicidecum din cel alimentar.
2. Prozac si antibiotice in carne de pasare
Mai multe cercetari realizate la Universitatea Johns Hopkins, in cadrul carora au fost analizate pene de la pasari destinate comercializarii, au scos la iveala existenta unor aditivi pentru stimularea cresterii si a mai multor medicamente si substante care nu ar trebui sa ajunga la pasari. Printre acestea se numara antibiotice, inclusiv unele interzise, antidepresive cum ar fi Prozac, medicamente contra alergiilor, arsenic si altele medicamente care se dau atat fara prescriptie medicala, cat si cu.
Regulile de crestere organica a pasarilor interzic folosirea antibioticelor si a altor medicamente, astfel ca este de preferat, pe cat posibil, sa fie consumata carne organica sau de la persoane de incredere, care cresc pasari acasa si le vand (sau din propria curte, in mod ideal).
3. Uleiuri de la oi in guma de mestecat
Lanolina este un ingredient prezent in unele gume de mestecat si consta in uleiuri pe ca