Intrarea in insolventa a Hidroelectrica, cel mai mare producator local de energie electrica, este neasteptata si creeaza un precendent, a declarat Rudolf Vizental (foto), managing partner al Casei de Insolventa Transilvania, in cadrul conferintei M&A Outlook 2012, organizata de Wall-Street, impreuna cu Ernst & Young si PeliFilip.
„Asteptam sa intre in insolventa si companii de stat, insa nu as fi inceput cu o societate care se pregateste sa fie listata la bursa si care administreaza resurse naturale, nu ca CFR sau Posta Romana. Este un inceput care creeaza precedent si vor urma si altele”, a spus Vizental (foto).
Intrarea in insolventa a Hidroelectrica este o procedura judiciara, iar privatizarea societatii ramane in picioare, din punct de vedere tehnic, a declarat Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, prezent la conferinta M&A Outlook.
„Reorganizarea este o procedura juridica. Ce se poate raspunde, va raspunde seful Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu. Din punct de vedere tehnic, privatizarea ramane in picioare”, a explicat Isar.
Remus Vulpescu, presedintele CA al Hidroelectrica, a declarat ca intrarea in insolventa a producatorului de electricitate nu tinteste falimentul, ci reorganizarea, proces care va dura 16-18 luni.
„Nu avem in vedere nimic asociat cu falimentul, vanzarea de active, diminuarea unor capacitati de productie sau alte speculatii privind vanzarea si nationalizarea companiei”, a precizat Vulpescu, potrivit Mediafax.
El a explicat cererea de intrare in insolventa prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor.
Vulpescu a mai adaugat ca in companie a existat un „dezastru de management” si ca procedura insolventei nu este o „stratagema” sau un „tertip”.
La sfarsitul saptamanii trecute, Hidroelectrica a introdus o cerere de intrare in insolventa la Tri