Update. A ieşit Elena Udrea cu acel tip de declaraţie atît de sinceră încît te înţepeneşte. Mi-a amintit de alta celebră, aia cu “au furat mai mult decît noi”.
“Le reamintesc tuturor faptul că în acest moment, în urma demisiei, eu nu mai ocup o funcție publică numită. Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renunțat la a-mi face doctoratul, văzând că, în lipsa timpului, trebuie să accept ca profesorii să îmi scrie lucrările”, scrie Udrea pe blog. (realitatea)
Iniţial. Da, se pare că a copiat cam mult. Nu mă pricep la evaluarea unor publicaţii de specialitate în drept. Dar aş spune nişte adevăruri la întîmplare: anii 2000 au însemnat dereglementarea învăţămîntului. S-au umplut unii de bani pentru că au început să vîndă accelerat titluri şi tot ce le trebuie savanţilor închipuiţi. Politicienii şi-au dat titluri şi apoi din ce în ce mai mulţi bani, profitînd de autonomie. ultimul deceniu a sporit plagiatul, l-a adus la grad de regulă. Învăţămîntul superior a devenit fabrică de bani şi de nespecialişti. Iar loviturile de “minimalizare a statului” au dus şi la prăbuşirea temeliilor învăţămîntului 1-12. are cineva tupeul să intre în licenţe? Ştiu, nu avem “motor” ca lumea încă. Mai bine… dacă plătesc pe unul să-mi scrie doctoratul sînt mai şmecher decît ăla care plagiază singur? sistemul nu se mai poate autoverifica, cum să verifice nişte plagiatori alţi plagiatori situaţia semănă mult cu copiatul de la BAC şi camerele de luat vederi. Sistemul nu mai poate produce elevi pe măsura propriilor pretenţii. Şi, în loc să devină prioritară bugetarea şi întărirea zonelor slabe, devine prioritară coerciţia. există o paranoia a plagiatului şi extra-românească. Unul pe contributors urla că “ori e plagiat, ori nu e”. Nu e, frate, aşa de clar cum sînt lucrurile prin capul tău. Întrebarea e putem apela la cineva, altcineva decît un Nature servit, din propriul sistem pentr