Datele statistice ale ANRCETI, arată că trendul de creştere a gradului de utilizare a serviciilor TV în format digital devine tot mai pronunţat. Astfel, în primul trimestru al anului 2012 numărul total de abonaţi la serviciile TV multicanal a crescut, faţă de finele anului 2011, cu 2,5% şi a ajuns la 262,5 mii, iar numărul consumatorilor acestor servicii în format digital a sporit cu 5,7% şi a însumat 84,8 mii.
Pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, numărul abonaţilor la reţelele de cablu a crescut, faţă de sfârşitul anului 2011, cu 3%, la reţelele IPTV - cu 2%, iar la reţelele prin satelit (DTH) a scăzut cu 2%.
Din numărul total de abonaţi, 217.000, sau circa 82,7% erau conectaţi la serviciile TV multicanal furnizate prin reţele de cablu, 35,8 mii (13,6%) - prin tehnologia IPTV, 6,1 mii (2,3%) - prin reţele satelit (DTH) şi 3,5 mii (1,3%) - prin reţele MMDS (Multichannel Multipoint Distribution Service - sistem de transport al semnalului TV prin unde radio între două sau mai multe puncte). Rata de penetrare a serviciilor TV multicanal raportată la 100 de locuitori a constituit circa 7,4%.
Conform datelor ANRCETI, majoritatea absolută a abonaţilor care recepţionează semnalul TV în format digital sunt consumatori ai serviciilor furnizate prin reţele de cablu şi în baza tehnologiei IPTV. La finele primului trimestru al anului 2012, ponderea abonaţilor la reţelele de cablu în structura consumatorilor de servicii TV în format digital a fost de 46,1%, iar a abonaţilor IPTV - de 42%.
Aceleaşi date arată că din numărul total al abonaţilor la serviciile furnizate prin reţele de cablu 84,8 mii - beneficiază de conţinut TV în format digital, iar 213,5 mii - recepţionează programele televizate în format analog. Astfel, ponderea numărului de abonaţi la reţelele de cablu digital în structura tuturor abonaţilor la reţelele de cablu a ajuns la 28,4%,