Curtea de Apel Bucuresti s-a pronunţat pe 18 iunie 2012 şi a anulat definitiv şi irevocabil autorizaţiile de desfiinţare pentru imobilele din Şoseaua Kiseleff 45 A şi B. Acţiunea a fost introdusă de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.
Cele doua imobile sunt clădiri monumente istorice, construite în perioada interbelică. Ele se află pe un teren pe care se găseşte o copie în miniatură a grădinilor din Versailles.
În urma cumpărarii drepturilor litigioase, propietara lor, Lucia Chereches, doreşte demolarea întregului ansamblu şi construirea în loc a unui complex imobiliar.
Lucia Chereches a obligat pe Primarul Sectorului 1, pe 15 februarie 2011 prin hotărâre judecatorească, să emită autorizaţii de desfiinţare pentru cele doua imobile.
600.000 de euro, despăgubiri plătite de Asociaţa "Salvaţi Bucureştiul"
Mai târziu, pe 20 aprilie, prin sentinţa pronunţată de Tribunalul Bucureşti, a fost suspendată executarea autorizaţiilor, la cererea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Sentinţa de suspendare a executării autorizaţiilor a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia pronunţată pe 15 septembrie, tot anul trecut.
Atunci, Lucia Chereches a solicitat în solidar Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi membrilor fondatori Nicuşor Dan, Mirabela Grădinaru şi Diana Culescu suma de 600.000 de euro. Urmatorul termen în dosar este vineri 22 iunie 2012.
Lucia Chereches afirma că prin acţiunile Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul i-au fost zădărnicite intenţiile imobiliare şi prin aceasta i-a fost afectat dreptul de proprietate. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a răspuns că a atacat în instanţă două autorizaţii de desfiinţare ilegale, fapt atestat de patru instanţe de judecată, acesta fiindu-i obiectul de activitate.