După trei ani de criză, perioadă în care marea majoritate a românilor a avut salariile diminuate sau şi-a pierdut serviciul, mai există angajaţi ai statului care au lefuri de peste 13.700 de lei. Guvernul promite că le va tăia acestora din bani şi a iniţiat un proiect de lege în acest sens. După trei ani de criză, perioadă în care marea majoritate a românilor a avut salariile diminuate sau şi-a pierdut serviciul, mai există angajaţi ai statului care au lefuri de peste 13.700 de lei. Guvernul promite că le va tăia acestora din bani şi a iniţiat un proiect de lege în acest sens.
La finalul anului 2011, Executivul a decis să prelungească şi pentru 2012 perioada de plafonare a indemnizaţiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat, de la peste 15.000 de lei la 4.800 de lei. Cu toate acestea, subalterni ai acestor directori au în continuare, datorită unor sporuri speciale, salarii “nesimţite” (după cum au fost numite de presă) de câteva mii de euro. În şedinţa de ieri, Guvernul a discutat un proiect de lege ce limitează salariile mari, fără să ajungă la o formă finală.
Salariaţii Romatsa, în top
Conform datelor oferite de Ministerul Finanţelor, publicate de Ziarul Financiar, cel mai bine plătiţi angajaţi de la stat lucrează la societatea Romatsa, unde câştigul mediu lunar continua să depăşească în octombrie 2011 suma de 13.700 de lei. Pe locul al doilea în acest top se află salariaţii din Nuclearelectrica, unde venitul mediu lunar este de 7.420 de lei, locul trei fiind ocupat de angajaţii de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu o medie a veniturilor de 7.318 lei.
Conform datelor oferite Guvernului de Institutul Naţional de Statistică, numărul bugetarilor care cumulează din diferite surse venituri lunare de peste 4.500 de lei se ridică la 97.000 de persoane. Victor Ponta a anunţat acum o lună c